28. března 1974 – narození Luďka Staňka

Známý televizní moderátor, scénárista, dramaturg a stand-up komik Luděk Staněk slaví své čtyřicáté osmé narozeniny. V současné době ho můžeme vídat v pořadu „Události Luďka Staňka“, který vychází každý všední den po devatenácté hodině.

Ne vždy ale byl Staněk publicistickým moderátorem snažící se diváky hlavně pobavit. Mediální kariéru začínal jako reklamní textař. Následně působil na pozici šéfredaktora lifestylových časopisů a jako redaktor Reflexu nebo Hospodářských novin. V roce 2015 jsem ho mohli poprvé vídat na obrazovkách. Moderoval publicistický pořad s názvem „Pořad“ na platformě Stream.cz. Zapsal se jako stand-up komik zábavního pořadu Čermák & Staněk Comedy a je dokonce i někdejším pokerovým komentátorem.

Od roku 2018 je součástí internetové televize MALL.TV, kde nejprve vedl „Historii věcí“ a poté talk show „Luděk Staněk baví“. Aktuálně, po více než dvaceti letech své mediální kariéry, moderuje zcela seriózní zpravodajský pořad, ovšem naprosto neseriózně. Způsobem sobě vlastním při tom komentuje současné dění v české kotlině i ve světě. Ačkoliv je jeho vystupování místy poměrně kontroverzní, stěžovat si, že by Staněk snad někomu stranil, si nemůže prakticky nikdo. U Luďka na koberečku se totiž pomyslně vystřídali snad všechny známé osobnosti od vrcholných politiků, přes Daniela Landu až například po Marka Zuckerberga. Na běžných televizních obrazovkách by mu pravděpodobně pšenka úplně nekvetla, Staňkův humor totiž je dost specifický a občas na hraně, až si říkáte, jestli už „nepřestřelil“. Jenže na MALL.TV si s Událostmi udržuje počet diváků, kteří navíc stále přibývají.

Za největší zajímavost z jeho osobního života můžeme považovat, že Luděk je velkým fanouškem londýnského fotbalového Arsenalu.

Přidat komentář